Разберете защо този или онзи орган ви притеснява-Болки в главата, врата, раменете

Защо често ме болят главата или гърба или може би коленете? Има психологически причини за това!

Разберете защо този или онзи орган ви притеснява и разберете себе си. Човешкото тяло е удивителна система, в която всичко е свързано.

1. Главоболие

Ако сте постоянно подложени на стрес и изпитвате сериозно претоварване – не се учудвайте, че главата ви боли. Най-добрият начин да победите главоболието е да се занимавате с релаксиращи практики, като медитация или йога.

 Д-р Кристиан Питърсън настоява, че трябва да следите хармонията на емоционалното състояние и главоболието ще се оттегли.

2.

Врат

Човек, който не може да си прости нещо, се оплаква от болки във врата. Тежестта на вината парализира това място, самокритиката и угризенията на съвестта трябва спешно да бъдат изхвърлени. За да изчезне болката във врата, трябва да се научите да приемате света такъв, какъвто е, във всичките му проявления. Лори Д’Аскенцо, кинезиолог по хиропрактика, препоръчва да простите на себе си и на другите, за да се почувствате по-добре.

3. Рамене

Хиропрактикът Рос Китсън обяснява, че раменете са зоната, където се пада цялата отговорност и грижа, която съпътства човек. Най-доброто средство за болка в рамото е да споделите бремето на тревогите с близките, да спрете да дърпате всичко върху себе си.

4. Болка в горната част на гърба

Тази зона е отговорна за любовта, нейното получаване или даване. Ронда Дегаст, обучител и практик по саморазвитие, вярва, че с болката на това място е време да се погрижите за отношенията си с хората, опитайте се да балансирате процеса на обмен на енергия. Любовта трябва да се приема и дава еднакво.

5. Поясница

Долната част на гърба отговаря за финансовите дела, така че ако не сте доволни от финансовото си състояние, не се учудвайте, че кръстът често ви боли. Д-р Марк У. Тонг предупреждава, че ако парите ви преследват денем или нощем, ако печелите малко или харчите много, това е изпълнено със сериозни здравословни проблеми. Опитайте се да бъдете умни за отношенията си с парите.

6. Лакти

Алън Фогел, в Psychology Today, заявява, че лактите са отражение на това колко жесток сте към външния свят. Бъдете по-добри, правете компромиси и тази област няма да ви навреди.

7. Ръцете

Повечето взаимодействия с външния свят се осъществяват чрез ръцете. Лори Д’Аскенцо твърди, че болката в ръцете показва липса на комуникация с хората или прекомерно количество от нея. Всичко трябва да бъде умерено, запомнете това.

8. Бедра

Бедрата са отговорни за движението напред, в бъдещето, сигурна е хиропрактикът Барбара Кларк. Не се страхувайте от промяната, изправете се пред събитията, които ви очакват, и болката в бедрата няма да ви притеснява. Да бъдеш гъвкав и отворен към всичко ново е ключът към доброто психическо и физическо здраве.

9. Колене

Коленете показват проблеми със самочувствието. Ако човек незаслужено омаловажава себе си или издига егото си над другите, той не може да избегне неприятности с коленете си. Лорънс Мишел, експерт по алтернативна ориенталска медицина, предлага да се отнасяте към себе си с хумор и да обичате егото си.

10. Мускул на прасеца

Възмущението и завистта са съсредоточени на това място. Д-р Лора Пери съветва да изоставите преживяването на тези негативни емоции и да живеете с мир в душата, тогава никакво мускулно напрежение няма да ви причини дискомфорт.

11. Глезени

Удоволствието побеждава болката! Глезените са точно такъв случай. Болката в тази част на тялото показва, че не знаете как да се отпуснете и да се насладите на момента. Джули Дъглас, автор на множество книги за самооткриване, препоръчва да спрете да се лишавате от заслужени награди и да се наслаждавате максимално на живота.

12. Крака

Ако краката ви болят, време е да се научите да пускате негатива и проблемите, спрете да се замисляте върху лошото. Калифорнийският психолог Адаоби Аниджи вярва, че всяко положително малко нещо трябва да се цени и да се обръща по-малко внимание на сериозните проблеми и те ще се разпаднат.