Деси Радева се появи за първи път от три месеца – всички забелязаха промяната (Снимки):

Цели три месеца не бяхме виждали на публично събитие първата ни дама, Десислава Радева . Сега тя най-сетне се появи редом до съпруга си, Румен Радев, на Великденското богослужение в храм-паметника „Александър Невски“.

Зрителите, които наблюдаваха събитието на живо, веднага забелязаха промяната във външния вид на Радева. Тя изглеждаше видимо напълняла, облечена доста скромно в черен панталон и дълго черно-бяло палто, което максимално криеше фигурата й.

Деси Радева Великден

Десислава Радева Великден

богослужение Великден

Освен във фигурата обаче, промяна има и в лицето на първата дама – тя рядко си позволява да се появи без грим и прическа. Сега обаче изглеждаше видимо уморена и повяхнала.

За последно тя се появи публично до съпруга си преди месеци на клетвата през януари тази година. Малко след това я повтори ковид и Радева се скри от публичното пространство. Първата дама не присъства нито на честванията за 3 март, нито на премиерата на филма „Ботев“ ден по-рано.

Отсъствие от културно събитие не е характерно за бившата секретарка на Слави Трифонов. Преди години тя не пропускаше нито представления в Операта, нито концерти в НДК. Няколко часа по-късно тя липсваше и на официалните тържества за 3 март, макар че протоколът не я задължава да присъства. В първия мандат на Румен Радев жена му блестеше на приемите, а тази година липсваше както от церемонията по вдигането на знамето сутринта на 3 март, така и на вечерната проверка часове по-късно.

Със сигyрност причината е била ковидът, който я повтори на 2 февруари и наложи карантина на съпруга й, която обаче бе вдигната след два дни заради отрицателен тест. Радева не карала тежко повторния ковид, отбелязаха официално от президентството, но явно се уплаши и реши да не напуска резиденцията в Бояна заради горчивия си опит при първото заразяване. (През 2021 г. тя бе приета в болница с аневризъм, след като няколко месеца преди това изкара ковид за първи път. На 14 април 2021 г бе оперирана в „Свети Иван Рилски“, а в следващите месеци се възстановяваше под грижите на майка си)

Този април тя отново се показа под светлините на прожекторите до мъжа си на Великденската литургия, облечена максимално топло. Именно дебелите й дрехи заблудиха зрителите, че Радева качила килограми, което изглежда логично заради лекарствата, които приема заради влошеното си състояние, пише „Минаха години“.