Сутрешна сводка: ГРУ на Украйна узна, че Русия се е отказала от идеята за блицкриг и войната ще продължи поне до… ВИДЕО

Според украинското разузнаване сега сред военните на страната-агресор Руската федерация се разпространяват слухове за нови условия на войната срещу Украйна. Твърди се, че тя ще продължи до септември 2022 г.

Това съобщи Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна във Фейсбук, цитирано от OBOZREVATEL. Тъкмо тези условия, според получената информация, вероятно са били обявени от командването на окупантите.

Трябва да се отбележи, че условията на тази война, която в Руската федерация беше наречена „специална военна операция“, се променят не за първи път.

На 69-ия ден от пълномащабната война противникът не спира да извършва настъпателни операции в Донбас и Южна Украйна, отбелязва украинският генщаб.

В пореден негов доклад се посочва, че руските нашественици са преместили от територията на Белгородска област в района на град Изюм батарея от тежки самоходни минохвъргачки „Тюлпан“ и подразделение, въоръжено с реактивни системи за залпов огън „Смерч“.

Това се казва в съобщение на страницата на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна във Фейсбук.

Отбелязва се, че окупаторите не спират настъпателните действия в Източната оперативна зона с цел установяване на пълен контрол върху територията на Донецка и Луганска области и поддържане на сухопътен коридор между тези територии и временно окупирания Крим.

В Слобожанското направление противникът действа като групировка от 6-а общооръжейна армия на Западния военен окръг, 41-ва общооръжейна армия на Централния военен окръг и бреговите войски на Балтийския и Северния флот. Продължава да нанася въздушни удари и да обстрелва град Харков с артилерия.

В Изюмско направление руснаците със силите на отделни части от 1-ва танкова армия, 20-та общовойска армия на Западния военен окръг; 29-та, 35-та, 36-та общовойскови армии и 68-и армейски корпус от Източния военен окръг и въздушно-десантните войски водят настъпателни действия в посока Изюм-Бървенково. Понасят загуби, пише УНИАН.

„За да подкрепят действията си, окупаторите преместиха от територията на Белгородска област в района на град Изюм батарея от тежки самоходни минохвъргачки „Тюлпан“ с калибър 240 мм и подразделение, въоръжено с ракети за залпово изстрелване, системи „Смерч“, се казва в доклада.

Във временно окупираните територии на Харковска област противникът продължава да извършва филтрационни мероприятия. За това допълнително привлича части на руската гвардия.

Лондон разкри маневрите на руската армия в Източна Украйна

Подразделения на въоръжените сили на Беларус са идентифицирани във Волинско, Полесско и Северско направление и продължават да изпълняват задачи за укрепване на украинско-белоруската граница в регионите Брест и Гомел.

В района на селището Хмелевка, Сумска област, са разкрити действията на диверсионно-разузнавателна група, съобщи Генералният щаб.

„САЩ въоръжават Украйна, за да могат САЩ да се бият с Русия там, без да се налага да го правят на тяхна земя. Така Тъкър Карлсън по Fox News разкри истинските мотиви на политиката на САЩ в Украйна.

Водещият в ефира на предаването си се чудеше защо администрацията на Байдън води тази безсмислена война с Русия и защо никой не е послушал конгресмените, които открито се обявиха против напомпване на Украйна с оръжие преди две години.

„Сега знаем със сигурност, че целта на нашата война в Украйна не е да помогнем на хората. Ние ги въоръжаваме, за да накажем Русия“, каза конгресменът Адам Шиф, цитиран от канала.

Тъкър добави още, че поради безразсъдната политика на Байдън цивилни ще продължават да умират в Украйна.

Превод и редакция:

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ