Кирил Петков няма да стъпи повече на Женския пазар – какво му готвят там TV

Кирил Петков отиде в Украйна и започна със сравненията и обещанията. Политиците не са единни в това, трябва ли да се изпрати военна подкрепа. Премиерът залага на жокери от опозицията, за да му мине предложението в пленарна зала с гласуване по съвест.

Социалният експеримент на TV и репортера Димитър Патарински показа, че хората имат позиция, но никой не ги чува – трябва ли да дарим заплата и военна помощ за Украйна.

Порутена сграда на „Женския пазар“ ни привлича вниманието. Върху остатъка от фасадата има щампа с украинското знаме, на което жена въоръжена с  автомат „Калашников“ води детето си. А буквата „Z“ e върху тях.

За миг човек забравя, че е тръгнал да пазарува, защото войната и пропагандата на политиците са направили отпечатък на ежедневието ни.

Мненията от пазара са ценни, защото хората са с нагласа някой да не ги излъже и да им бръкне на дълбоко в джоба, докато пазаруват хранителни стоки. 

„Тая държава не случи на управници“ – споделя мъж купил основни продукти, които се предлагат на „Женския пазар“.

Друг човек устремен към евтиния зарзават поставя етикет на Кирил Петков – „малоумник“. Той не одобрява нито едно решение на премиера свързано с Украйна и Зеленски.

Жена с две торби в ръцете си споделя пред „България е малка държава, защо всички искат помощ от нея? Защо ЕС не им даде помощ?

Тя продължи – „цял живот дупето ще си даваме и накрая какво – нищо“.

Друга посетителка на“ Женския пазар“ ще ходи да си търси работа в Украйна. У нас тя е безработна, а с инфлацията трудно преживява.

Мъж, който е добре финансово споделя, че бил приел бежанци от Украйна в дома си, но има едно наум. Притесненията са му, че живеем в несигурни времена и войната може да почука и на нашата врата.

Репортерското риалити ни среша с друг минувач, който предупреждава: „Дано не изпращат военна помощ управниците ни. Не е наша работа ние да се бутаме, където атовете се ритат, магаретата патят“.

Припомня ни събитията от 2014 година в Украйна, когато маиданистите взеха властта. Оттам прави връзка, че не може да следваме сляпо американските интереси в геополитиката.

„Без оръжие с тези орки няма да стане“ –  възмущава се посетителката на тържището, която подкрепя воената помощ за Украйна. То нали има приказка, че всички военни конфликти са заради нежния пол впоследствие.

Министър – председателят Кирил Петков, който обича да се разхожда по софийските улици, скоро няма да мине през „Женския пазар“. Там и охраната му няма да го отърве от недоволство на продавачи и купувачи. Хората са ядосани на предложенията за даряване на заплата и военна помощ за Украйна.

Не е тайна какви пари е отделил данъкоплатецът за поста в изпълнителната власт. Кирил Петков се разписва върху фиш на стойност 8704,80 лв. месечно възнаграждение.
 

Е, тези които търсят по евтините стоки на най- популярния пазар в София – могат ли да отделят от залъка си за украинския народ? Това ще го разберем съвсем скоро от ходовете на Кирил Петков, защото инфлацията все повече бърка надълбоко в джоба.

Нищо чудно следващият път на „Женския пазар“ да ни посрещне този мъж с изречените от него думи по адрес на премиера Петков, който го праща там откъдето дойде.

Но едно е сигурно Кирил Петков няма да си пазарува свежи салати и зеленчуци, ако стане истиски брат по оръжие със Зеленски. На „Женския пазар“ много са му насъбрали.