Борисов разкри за какво е завидял искрено на Радев и разби с виц за Нинова, Асен и Киро ВИДЕО

България отчита най-големия дефицит след КТБ на Орешарски. Казвам го с упрек към вас. Подвели се. От кого? Ще си платим сега всички заедно за гяволъка.

По певеца, по артиста, по хазарта и не знам кой си. Това каза експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конференция на партията във Видин. 

Заедно с него са Росица Кирова, Теменужка Атанасова, Тома Биков, Томислав Дончев и Делян Добрев. 

„Радев викаше: „Ако има като Кирчо и Асенчо повече такива, България ще цъфнИ. Сега си ходи по Мадрид, насам-натам. Завиждам му. Реал Мадрид, „Сантяго Бернабеу“, Перес. Мислех, че завистта ми е чужда, ама снощи го гледам и му завиждам„, пошегува се Борисов. 

„Който иска да се хваща да управлява. Мога да поема, в рамките на година-две, да възстановим нещо. Или Терминал 3 и кой-накъде види. Гледаме някакви самолетчета кацат. То и малките деца знаят, че внасяме оръжия за Украйна. Аз казах да не лицемерничат. Да не се крият и да не се правят на ястреби, защото са гълъби. Взимаме решения в парламента, НАТО и помагаме на нашите приятели в Украйна. Кого лъжем“, попита експремиерът.  

„Гледахте ли панорама вчера? Аз я гледах от много аспекти. Там имаше едно много умно, красиво и лакирано и интересно момиче. Каза: „Ние сме първото евроатлантическо правителство“. Цецо сигурно си е срезал вените, а Мони Паси не го знам какво е направил. А ония, които ни вкараха в ЕС? Ние, които ни вкарахме в Еврозоната? От тях почва всичко. Това са хора, загубили всякаква реалност“, каза той. 

„Обръщам се към Нинова, която иска да ми натресе оръжието на мен. Темата с газа не е време разделно. Тя не само, че ми казва, че аз ние сме за оръжията. Те били за социалния стълб, за хората. Абе скъпа, не си ми скъпа, ама верно ми излизате скъпи. Заредих бензин за 3лв.

При мен беше 1,20 лв. Това за хората ли го правите? Миро Найденов ми звъня сега, че идвал насам от Гърция, където отишъл да си купи агнешко. Казах му да ми купи и на мен, че Нинова го направи по 25 лв. Токът при Борисов – 80лв., а при тях 400 лв. Кое направихте за хората? Мика Зайкова ми стана любимка. Преди загасвах, а сега всичко спира да говори и слушаме. Синдикалист човек. Нападаше ни, но е имало и защо. Не че не сме искали да направим пенсиите 1000 лв., но сме плащали с каквото разполага държавата„, обясни Борисов.  

„На Разпети петък си мислех как искам да видя какво казва религията, морала. За да стигнем до тук, ние сме направили грешки. Самият ГЕРБ трябва да е промяната. Ние трябва да променим това, което сме направили грешно или сме мислили грешно. Затова има тежки дни до Разпети петък, но днес е Светла събота и трябва да си кажем какво сгрешихме. Когато говорим за съдебна реформа, право, да го направим така че да не се измъчват хора. Да не се наказват с предварителен арест. Не аз, а ние, но аз нося отговорност. Това не е правилно“, каза Борисов. 

Според него ГЕРБ трябва да си вземе поука и да се върне променен на политическата сцена. 

„Ние трябва да сме промяната. Хората в момента искат честност и отговорност. Те са уплашени. Аз нарочно спирам по бензиностанции и ги слушам. Няма да казвам какви думи употребяват срещу тези. Държава, в която на третия месец всичко вика „Оставка“, във всяко студио се говори колко ще изкара правителството, това е катастрофа. Това не е моята държава“, обясни лидерът на ГЕРБ. 

„Един от участниците викаше: „Няма Корнелка да ми тропка с краче. Каквото кажем ние“. Корнелия никога няма да напусне коалицията. Ще дойде време някой от вас да става министър и те ще си седят там и ще викат, че си е тяхно.

Не виждам защо Нинова не излезе да каже, че изнасяме оръжия, ние сме натовска страна и ние ще мълчим. По време на социализма имаше девиз, че всичко трябва да се прави в името на благото на човек. Иванчо вдига ръка и вика: „Аз другарко знам името на човека“. И ние ви знаем имената вече – Киро, Асен, Корнелия и компания. Желая ви да сте здрави. Подгответе си по 20-35 лв. и който има път за Гърция да си купи агне“, завърши той.