Ген. Атанасов се зарече да бие дузпата на Митрофанова и прати Борисов в Полша, за да…

В тази ситуация България има с какво да се гордее. Радвам се, че бях част от тази делегация и от мнозинството, което застана на страната на Украйна. 

Това заяви в ефира на „Още от деня“ по БНТ съпредседателят на ДБ и зам.-председател на НС Атанас Атанасов.

 

Това, което видяхме в Буча, не е за разказване. В Бородянка имаше една улица, права 500 метра. От двете страни стари къщи – всички избушени и запалени. Тези хора, които са живели там, няма къде да се върнат“, каза той. 

„Питам се защо е всичко това в 21 век. Какво иска да постигне Путин. Има някаква злоба зад това, че украинците са тръгнали към западния свят и ЕС. Той иска да ги спре“, смята Атанасов. 

„Не знам Борисов дали е ходил в Полша. Борисов, ходи, за да видиш хората каква инфраструктура са направили и после говори за своята. Такава подредена държава“, коментира Атанасов.

На Митрофанова отдавна трябваше да й бием дузпата. Ние отидохме в Киев, а не в Москва, защото правим елементарната разлика кой е жертвата и кой агресорът“, гневно заяви той.  

„Дипломатическият състав на Русия у нас е по-голям от сборът на Великобритания и Германия общо,“ заяви той и предложи руските дипломати у нас да се разредят.

Той призна, че не знае кога ще свърши тази война.

Според него БСП няма да излезе от коалицията, когато България подкрепи военно Украйна: „Те не са вчерашни, знаят как да излязат от този казус“, смята той.