Извънредно! Опит за убийство с хапче на шефа на КАТ-София

кадър Нова телевизия 

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_

Шефът на КАТ-София Тенчо Тенев заяви по Нова телевизия, че е направен опит той да бъде отровен с хапче. Другият вариант според него е то да му е подхвърлено, за да бъде обвинен в употреба на наркотици. „Няма шеги в схемите за регистрация на автомобили”, заяви Тенев по повод това кой стои зад тази провокация.

Опитът за отравяне е станал в ареста в Асеновград, където беше задържан Тенев миналата година по обвинение за незаконно държане на боеприпаси, като в този период той беше шеф на Охранителна полиция в града.

Хапчето било сложено в закуската му.

Шефът на пътната полиция в столицата разказа каквото можа и за заплахата срещу него, отправена преди дни. Той каза, че на входната му врата е било поставено „нещо” с цел сплашване. Той обаче не уточни какво е било сложено, защото по случая тече разследване.

Тенев разказа за злоупотребите в центъра за обработка на снимките от камерите на КАТ в столицата. Там са изтрити нарушения за над половин милион лева само през последната година. 20 от 60 служители, обработващи нарушенията по пътищата, участвали в незаконната схема, разкри шефът на КАТ- София.