Стъки възхитен от световните капацитети Лена, Асен и Кирил

Шефът на българската ММА федерация Станислав Недков-Стъки отправи остри критики, примесено с доза ирония, към сегашните управляващи в лицето на Лена Бориславова, Асен Василев и Кирил Петков на фона на спирането на доставките на руски газ.

 
Това  той направи в профила си във Фейсбук. 

За целта той направи сравнение на това, какво са казали най-големите европейски лидери за руския газ на фона на конфликта в Украйна, и категоричните и смели изявления на гореспоменатото трио управници. 

Ето какво написа той: 

Еманюел Макрон – президент на Франция:
Европа следващата зима ще се изправи пред последствията, ако няма руски газ.

Олаф Шолц – канцлер на Германия:
Газово ембарго от Русия е неприемливо, тъй като няма да доведе до края на руската специална операция в Украйна, но ще има „значителни последици“ за Германия и цяла Европа

Магнус Брунер – финансов министър на Австрия:
Австрия не възнамерява да изоставя руския газ, тъй като индустрията на страната е силно зависима от руското гориво.

Виктор Орбан – премиер на Унгария:
Санкциите върху руските газ и петрол ще доведе до тежко бреме за Унгария. Няма да позволя унгарските семейства и бизнес да плащат цената на войната.

Герхард Шрьодер – бивш канцлер на Германия:
Страна като Русия не може да бъде изолирана в дългосрочен план нито политически, нито икономически. Германската индустрия се нуждае от суровините, с които Русия разполага. Това не са само нефт и газ, но и редкоземни елементи.

Мартин Ванслебен – главен изп.директор на Асоциацията на търговско-промишлените камари на Германия:
Налагането на ембарго върху руския газ би било истинска катастрофа за Германия. Последствията от щетите ще се усетят не само в Германия, но и в цяла Европа.

И СЕГА ВНИМАНИЕ!

Асен Василев:
Ще осигурим газ, ще е по-скъп само с 20%.

Кирил Петков:
Искам да уверя всички български граждани да са спокойни, имаме ясен план.

Лена Бориславова:
Няма причини за паника.

Брех, къде ги намерихме тези трима гении? Това са световни капацитети. На тях България им е тясна. За 24 часа решиха газовия проблем на половината свят.