Зрелищен арест: Полицаи проснаха по очи сина на кмета на Панагюрище ВИДЕО

Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки – Иван, е бил притискан с главата към асфалта от полицаи от Районното управление на МВР в Кюстендил и очевидци на бруталното задържане са станали съпругата му и нейният дядо. Това разказа бащата на потърпевшия, който е споделил клип в личния си профил във Facebook.

На него се вижда как двама мъже-цивилни служители на полицията, са бутнали на земята младежа. Единият от тях се обляга с ръце върху главата на задържания, а другият гледа часовника си – колко време ще издържи притиснат към асфалта, пише OFFNews.

Случката се е разиграла във вторник, 26 април, в кюстендилското село Ломница, където Иван Белишки бил заедно със съпругата си на гости у нейните баба и дядо. Двамата тръгнали на разходка в гората, когато са спрени уж за проверка от кола без обозначителни знаци.

Според разказа на кмета на Панагюрище, проверяващите били цивилни и не се легитимирали, както изисква законът, а само казали имената си. Не са показали полицейски значки или карти, възмущава се панагюрският кмет, който твърди, че полицаите са действали по анонимен сигнал. След това тръшнали на асфалта сина му Иван, у когото намерили джобен нож.

Семейството ни е подложено на заплахи от година и половина. Аз също получавам закани за саморазправа на месинджъра си от някакъв човек от Пазарджик и въпреки че съм подал сигнал и до „ Вътрешна сигурност“, никой не разследва тези заплахи, коментира Белишки.

.

По случая в кюстендилското село Ломница има образувано досъдебно производство. Иван Белишки в момента е в ареста, тъй като се е държал агресивно с органите на реда, бяха лаконични от МВР.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ