Путин с нова заплаха към света

Кадър Кремъл

Нова заплаха от Русия.

Руският президент Владимир Путин обеща „мълниеносен отговор“, ако някой поиска да се намеси отвън в събитията в Украйна и създава стратегическа заплаха. Това той подчерта пред законодателите в Санкт Петербург, събрали се в Таврическия дворец, предаде Пловдив24.

Президентът увери, че Русия разполага с инструменти за евентуален отговор, с каквито нейните опоненти не разполагат.

„Имаме затова всички необходими инструменти – такива, с които сега не може да се похвали никой. А ние няма да се хвалим, ще ги използваме, ако се наложи. Всички решения по този въпрос вече са взети“.

Според Путин всички цели и задачи на „специалната операция“ в Украйна ще бъдат изпълнени. По думите му руските опоненти не искат такава голяма страна като Русия.

Според Путин „западните неприятели“ са планирали икономическо задушаване на Русия, но то се е провалило. Не им е нужна самостоятелна страна, със самото си съществуване Русия е заплаха за тях. Президентът допълни, че помни „варварските планове“ на фашистите към съветския народ.

Той дори призова дипломати и официални лица да не отговарят на исканията на международни организации, борещи се включително за правата на човека.

„Тези инструменти са надживели времето си, нека се борят с решението на проблемите, които са назрели там“, допълни той.