Мрежата изригна срещу Петков и Василев и „петата му колониЯ“: Божинка, ти ли си?

Кирил Петков и Асен Василев обявиха на днешната си партийна пресконференция, че България е „пета колония“ на Русия. Те обаче нямали да го допуснат и докато те са на власт страната ни ще държи на своя суверенитет.

Ако пък Путин реши да ни нападне, то ние ще покажем силен отпор. Поредният гаф на Петков не остана незабелязан и въпреки, че Асен Василев му помагаше, като не му даваше много думата, премиерът все пак успя отново да се изложи.

Ето и част от коментарите:

Кристиан Анадолиев

От днешната пресконференция на премиера Петков научих, че България е „пета колониЯ“ на Русия. Явно това е някакъв нов термин в политическия дискурс.

Ако министър-председателят е визирал „пета колона“, то е важно да уточним някои неща:

Терминът „пета колона“ описва малка група хора, която е дълбоко внедрена в по-голяма група хора, готова да нанесе удар „в гръб“ в решителен момент, с който да помогне на врага.

Той носи началото си от Испанската гражданска война и по-конкретно битката в източната част на страната, когато в писмо до шарже-д-афер на немското посолство в Испания, генералисимус Франциско Франко пише, че се отправя към Мадридска област с 4 колони войници на страната на Националистите и 5-а колона ги чака вътре в самия Мадрид, готова да атакува отвътре.

България не е „пета колониЯ“ на Русия, но че има „пета колона“ в страната ни, е ясно и на малките деца. А ако ще пазим националния си интерес на всяка цена, трябва да имаме подготвени, можещи и знаещи лидери.

Иначе е хубаво понякога да четем книги и да познаваме историята. Много неща могат да се научат. Ето дори Ърнест Хемингуей има пиеса със заглавието „Петата колона“.

Борис Марков

Кирил Петков: “Русия е третирала България като пета колония”

Вие наистина ли не се замисляте за колко просто момче става въпрос?! Това в комбинация „ще оставим популизма на второ място“ само доказва, че пропуските му са системни, а не лапсуси.

Този няма идея какво популизъм, нито какво означава изразът „пета колона”, от къде идва и в какъв смисъл се използва. Никаква идея няма.

Ангел Джамбазки  

Божинка, ти ли си? Не бе, сериозно, никой не може да е оригинално толкова неостър, сигурно го прави нарочно. Неоколониалист такъв някакъв.