Бивш приятел на Путин посочи коя важна фигура с украинско потекло е обучена да го наследи СНИМКА

Настоящият ръководител на Съвета на федерацията на Руската федерация, родом от региона на Хмелницки, Валентина Матвиенко, е била обучена да стане наследник на Владимир Путин, предава УНИАН.

Бившият негов приятел Сергей Пугачов, който сега живее във Франция, разказа за това в интервю с Алес Бацман.

„Познавам Валя много добре. Валентина беше наследник на Путин едно време… Тя беше най-вероятният наследник, дори пред Медведев и Сергей Иванов.

Тогава тя беше губернатор на Санкт Петербург. Путин я покани на разговор и й  предложи да стане негов наследник, като това може да се случи след четири месеца или четири години“, каза Пугачов.
 

Според него Матвиенко по това време не е участвала в корупция.

„Валентина, с всичките й предателства и други неща, за разлика от целия този екип на Путин, е решителен човек. Аз лично никога не съм чувал да участва в корупционни схеми. Сигурен съм, че екипът на Путин я е забранил като наследник… Спомням си, че имаше хора, които дойдоха при мен и казаха: „Кажете на Володя, че Матвиенко каза на целия град, че тя е бъдещият президент. Казваха, че разпределението вече е започнало. Това, разбира се, не беше така. Тя просто не им подхождаше, защото не е много сговорчив човек“, каза той.

Матвиенко е една от онези, които подкрепят войната срещу Украйна и агресивната политика на Путин, въпреки украинските си корени, припомня УНИАН.