Петков хвърли бомба! Отива в Украйна, за да… ВИДЕО

Българска делегация с представители на четирите партии в коалицията заминава за Киев в следващите дни. Това обяви премиерът Кирил Петков в ексклузивно интервю за Нова тв.

Новината идва само ден, след като външният министър на Украйна Дмитро Кулеба постави изключително остро въпроса за военна помощ от България, а коалицията за пореден път се разтресе от вътрешни противоречия и червени линии.

БСП остават категорично „против”, „Демократична България” и „Има такъв народ” са „За” изпращане.

Това определя на „Продължаваме промяната” ролята на балансьор в управлението, в опит да се намери компромис.

Ние осъждаме агресията на Русия. Разбирам Кулеба. Като Кирил Петков мисля, че е правилно да дадем военна помощ. В случая аз съм премиер и имам коалиционни партньори, които имат ясни червени линии“, заяви Петков. 

„В момента всички знаем какво се случва. „Демократична България“ казват „това е нашата червена линия“, БСП казват също „това е нашата червена линия““, добави той. 

„Затова ще ги поканя да отидем там, за да вземем информирано решение. Надявам се, че тази седмица, докато парламента в момента е в почивка, ние ще си свършим работата като лидери“, каза още Петков. 

„Надявам се, че и двамата ми коалиционни партньори ще стигнат до общ език, зад който да се обединим. ПП ще е лидер в този диалог“, каза премиерът. 

„Видяхме какво се случи при конфликта за БНБ. Веднага се хвърляха обиди и разклащания“, добави той. 

„Доста добри общи решения се случват. За БНБ беше много добър пример. Когато не се мисли коалиционно и заедно, се изпада в криза, която разклаща структурата на коалицията. Това беше добър урок за нас. Нека го използваме за следващата седмица. Има конфликти и проблеми, но има и принципно поведение. Държавата оцелява по добър начин“, заяви лидерът на ПП.

Знаем, че трябва да помогнем шоковите движения на цените да бъдат посрещнати поне в началото от държавата. Имаме доста икономисти, дългосрочно трябва да имаме стабилни мерки, защото ще излезем извън релси“, добави Петков. 

По думите му полк. Рачв се е оттеглил по лични причини. „Мога да му благодаря за това, което направи. Той посрещна първия удар и посрещнахме нормално бежанците“, завърши Кирил Петков.

припомня, че и остро укори отговорите на премиера.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ