Какво се случва? Мор и трупове по пътищата преди Великден ВИДЕО

Тежка катастрофа е станала този следобед на главния път София-Варна, в района след бензиностанцията край с. Малиново. Сигналът за произшествието е подаден в 15:17 часа, съобщава „Ловеч днес“.

Към мястото на инцидента са заминали веднага екипи на полицията и спасителни служби.

По първоначална информация на полицията, катастрофата е между два автомобила, като на място са загинали двама човека. Има и ранен, който е откаран в болница.

Катастрофата е станала на изкачването след бензиностанцията в посока Севлиево. Участъкът там е прав, има видимост, но често шофьори карат значително по-бързо от разрешената скорост. Едната лента за движение е затворена за движение, поради работата на спасителните екипи и разследващите органи.

Две катастрофи на АМ „Тракия“ пък станаха причина за образуването на километрични опашки от автомобили на аутобана. Инцидентите са станали един след друг с разлика от няколко минути и трафикът между Пазарджик и Пловдив в посока Бургас е кошмарен, съобщава „Флагман“. 

Образувала се е 5-километрова тапа.

Първата катастрофа е сравнително лека. Джип се е блъснал в задната част на товарен автомобил и двете превозни средства в момента се между лявата и аварийната лента. Водачите изчакват пристигането на полиция и пътна помощ, но през това време движението в участъка е затруднено. 

Във фейсбук шофьор съобщава, че в района на 32-33 км., посока Бургас има 3 коли в аварийната. Друг добавя, че задръстването е доста сериозно и колоната почти не се движи. 

Другият инцидент е видимо по-сериозен. На около 1 километър от първата катастрофа, тир се е обърнал на пътното платно.

 

Днес започва голямото великденско пътуване. „Пътната полиция“ очаква тази вечер движението през изходите на София да е натоварено, особено по магистралите „Хемус“ и „Тракия“, както и в района на Владая, в посока Перник и Благоевград. 

По данни на „Гранична полиция“ хиляди българи ще използват предстоящите четири почивни дни и за почивка в южната ни съседка. Още от ранните часове на днешния ден движението по Е-79 беше интензивно.

Видео: БНТ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ