Жив ли е Шойгу? Пост на дъщеря му засили мистерията с изчезването на руския военен министър

Жив ли е изчезналият министър на отбраната на Русия Сергей Шойгу? Това се питат милиони по цял свят, които следят събитията в Украйна отблизо.

Пост в социалната мрежа, качен от дъщерята на Шойгу – Ксения, засили мистерията около изчезналия министър.

Според някои източници изчезналият генерал Сергей Шойгу, 66 г., е получил „масиран инфаркт“, а други твърдят, че руският президент Владимир Путин му е наредил да се крие и да работи от ядрен бункер.

В поста си в социалната мрежа дъщеря му Ксения написа, че се „гордее“ с него, пише actualno.com., позовавайки се на в. Мирър.

 

66-годишният генерал беше изолиран от руския президент Владимир Путин заради „провалите във войната“, твърдят източници на британската медия.

Според други слухове Шойгу има здравословни проблеми, които – предполага се – не са „по естествени причини“. Конкретни доказателства за твърдението, обаче, няма.

Военният министър на Русия Сергей Шойгу е извън играта и в реанимация, а 20 руски генерали са арестувани, твърди олигархът Леонид Невзлин. „Руският военен министър Сергей Шойгу е получил масиран инфаркт“, това заяви живеещият в Израел бивш руски бизнесмен в профила си във Фейсбук.

По думите на осъдения задочно за убийства мъж ръководителят на силовото ведомство е бил в много тежко състояние. „Според мои източници в Москва, Шойгу може да остане инвалид за цял живот. Министърът вече е извън играта и е на системи“, заяви той.

Постът на жената идва на фона на жестоки загуби за руската армия – потъването на крайцера „Москва“, обвиненията за масови изнасилвания на жени и мъже от страна на руските военни, кланетата в Буча и други украински градове, и тежката загуба от 40 генерали и полковници от руската армия.

В поста си Ксения Шойгу добавя „Моята гордост, моята пътеводна звезда, моят баща. Гордея се, че съм твоя дъщеря.” С това дъщерята отбеляза 31-та годишнина от поста, който баща й заема в държавната администрация.

Шойгу беше забелязан на няколко онлайн правителствени срещи миналата седмица, които не бяха пряко свързани с войната. Въпреки дебатите, Шойгу не каза нито дума, което породи слухове, че кадрите може да са монтаж.

Последно той се появи на живо на погребението на крайнодесния ултранационалистически политик Владимир Жириновски на 8 април. Тогава медиите забелязаха, че има проблем с придвижването.