Пак ни прецакват безмилостно на плажа това лято 

Икономическите мерки, които подпомагат останалата част от туристическия сектор, не работят за плажовете. Това заявиха от Асоциацията на концесионерите на морски плажове, които отправят предложения към Министерството на туризма.

„В договора ни е заложено ежегодно увеличение на концесионната такса или наема с процента инфлация, който е всяка година, но не е заложена индексация или процент увеличение на платената услуга.

Ние ще поискаме с какъвто процент се увеличи наемът, с анекс към договора да имаме право да увеличим платените услуги“, коментира концесионерът на плаж Крайморие Николай Димитров.

Той припомня, че договорите на повечето стопани на ивици са от 2015-2016 г. и в тях са залагани цени, които към сегашния момент не са актуални. Концесионерите ще настояват част от наемите и концесионните такси да бъдат намалени, съобщава „Радио Бургас“.

Най-вероятно по плажовете на Южното Черноморие това лято няма да има безплатни чадъри и шезлонги. Отново се очертава проблем със спасителите и медицинския персонал.