Времето на азовци изтече, тежки бомбардировачи Ту-22М3 атакуват „Азовстал“ ВИДЕО

Времето, дадено на украинските бойци в Мариупол от руската армия да се предадат изтече. В небето над Донбас са забелязани тежки бомбардировачи Ту-22М3.

Свръхзвуковите бомбардировачи-ракетоносци летят по посока на „Азовстал“, а това означава, че последният шанс за украинските сили там вече е пропуснат. 
След края на ултиматума за украинските сили работата на хуманитарните коридори в Мариупол е приключила.

 

 

Започнати са дейностите по ликвидирането на украинските бойци.  „На всеки, който сложи оръжие, се гарантира запазването на живота“, каза Михаил Мизинцев, ръководител на Националния център за контрол на отбраната на Руската федерация.

Кадри с ужасни удари по позициите на украинските войници в Мариупол показа и съветникът на кмета на града Петър Андрюшченко, съобщава Обозреватель.

„Така изглежда героичната съпротива на украинските защитници на Мариупол. В действителност руснаците са в отчаяние, че не могат да напредват глобално в града. Следователно те използват всички тежки оръжия, които могат. Но героизмът и професионализмът на нашите защитници неутрализират всички усилия на окупаторите“, написа той под видеото.

Видеото показва ужасен удар по сграда в Мариупол, в резултат на което ярка светкавица от експлозията се вижда във всички прозорци. Изпод покрива на сградата се извива гъст дим.