Командир на „Азов“ разкри как е потопен „Москва“ и „кога ще избие зъбите на руснаците“

Командвам Азов, който се намира в Киев. Сега съм тук, в Киев. Това заяви Михаил Жорин, един от командирите на Азов, който ръководи отряда в Киев.

„Днес можем да кажем, че Киев и областта са изчистени от вражеската войска.

Вчера удари вражеска ракета и загинаха хора. Руснаците ще продължават периодично да стрелят с ракети по нашата столица. Ние отговаряме, като ги унищожаваме при всяка възможност“, каза той. 

„Взех участие още в първия бой за освобождаването на Буча. Видях зверствата. Русия ще плаща за това завинаги. Ще привлечен към отговорност всеки участник в тези престъпления. Престъпленията в Мариупол и Буча могат да се умножат стотици пъти, заради това, което ще видим в другите градове“, добави той. 

„Руснаците искат да контролират Мариупол. Независимо, че по-голямата част се контролира от руснаците, там са още и Азовците, те бранят града Мариупол е историческият позор на руската федерация. Те не могат да направят нищо пред силата на украинските герои там“, заяви той. 

„Те са в много сложна ситуация повече от 50 денонощия. Всяка минута над главите им падат бомби. Приблизително веднъж на два часа удря артилерия, но дори в такива условия защитниците на града нанасят невероятни удари. Тези, които са в Мариупол, имат нужда от подкрепа“, каза той. 

Според него трябва да ги подкрепи на целия свят. 

„Крайцерът Москва бе потопен блестящо, с украинска ракета. Това не е първият кораб, който потапяме по този начин“, заяви главнокомандващият на „“Азов“.

„Руснаците си измислят оправдания за всичко. Ако има харесва мисълта, че са се взривили сами, окей, ще се съглася“, заяви Жорин. 

„Не сме се качвали на кораба царевна, правихме всичко възможно да правим зелени коридори. Не само портовете са минирани. Дори не знаем колко цивилни са погребани в жилищните сгради, където са се крили. Руснаците са докарали мобилен крематориум, за да прикриват жертвите“, добави той. 

„Цялото море се контролира от Русия. Минират всякакви обекти, без значение дали са цивилни, военни или кораби на чужди държави“, смята той. 

„“Азов“ стана професионална и масова армия. Не се занимаваме с политическа и друга дейност, само защитаваме страната си“, заяви той. 

„Днес не съм политика, но като приключи войната ще се занимавам с обществена и политическа дейност. Днес не съм политик, а само военнослужещ. В мирно време съм лидер на „Национален корпус“, днес съм само войник, каза Жорин. 

„Руснаците ни наричат нацисти, защото им е необходимо. Страхуват се някой да не вземе пример от нас, ние сме пример за мъжество. Нашата идея е само и единствено да защитаваме страната си“, заяви Жорин. 

„Може да видите буквите на N и I в знака ни – това означава идея на нацията.  това няма нищо друго Това не е пречупен кръст. Ако вместо тази символика, сложим меченце, руснаците пак щяха да сложат нещо, което им прилича на нацизъм“, каза още той. 

„През последния месец загинаха хиляди цивилни. Това е особеност на руската армия. След края на войната ще разберем страншата бройка на цивилните жертви“, каза той.

„Руските армии аз наричам боклуци“, каза той.

„Врагът ще спре точно на мястото където го спрем, не чрез преговори, а чрез оръжие и сила. Русия ще спре на нашите граници, ние ще ги изхвърлим, труповете на много руснаци ще останат в нашата земя. Руснаците получиха отговор и ние разрушихме плановете им“, каза той.

„Руснаците получиха удар в зъбите от нас и ние ще ги бием до тогава, докато не освободим всеки сантиметър от нашата земя“. завърши Жорин.