Страшен разказ в Говорят почернените родители на убитото в Анево 2-г. момиченце

Целите в черно, с подпухнали от плач очи, посрещнаха екипа на Пловдив Ивелина и Станимир Станеви в село Анево. Бащата държи главата си в ръце и не може да повярва все още на ужаса, връхлетял семейството, майката говори насила, буца е заседнала в гърлото й. 


Снимка:

В иначе уютния им дом вече няма детски смях, само снимки на 2-годишната Цветозара. Осиротели са и нейните любими играчки.

 

По-голямото братче на невинната жертва е изпратено при приятели, за да не става свидетел на сълзите на родителите си, въпреки, че разбира всичко. 

Днес е било погребението на Цветозара. Красивото момиченце остана завинаги на 2 годинки. Всички са разбити от скръб.

Цяло село е почернено от трагедията с бебето край Сопот TVСнимка:
Цветозара беше брутално убито преди два дни от 72-годишен шофьор. припомня, че . 

Детето се е търкаляло метри на пътя и е издъхнало, а бабата е с опасност за живота. Мъртво е и домашното кученце на семейството, което жената водила на повод. 

Ивелина и Станимир сами потърсиха медията ни, след като днес Окръжен съд Пловдив освободи от ареста шофьорът Данчо Денчев от Казанлък с мярка подписка. Мотивите на магистратите бяха, че той е възрастен, болен, няма опасност да се укрие. 

На делото беше съобщено, че тестът за наркотици е дал положителна проба за марихуана. Наложиха му забрана да напуска страната. 

„Разочаровани сме крайно от решението на съда, от медиите научих, че са го пуснали, как така е освободен, при положение, че има наркотик. Има смъртен случай, има нанесена телесна повреда на свекърва ми, ние не знаем дали тя ще оживее. 


Снимка: Трафикнюз

Не проумявам как съдът го освободи, умът ми не го побира. Искаме човекът, който ни причини този ужас, да си получи заслуженото. 

Искаме да се гледа нова мярка и той да се върне в ареста. Настояваме да си понесе последствията и ние ще го гоним до дупка. 

Това няма да ни върне детето, но той трябва да си получи заслуженото. Искаме да се гледа нова мярка, той да бъде задържан, не може да е на свобода. Имаме притеснения, че може да се укрие“, казаха почернените родители. 

„На мястото на инцидента няма нито една пешеходна пътека, пътя скоро го ремонтираха, той е като скоростна отсечка в момента, но пътят е широк, няма дървета, няма нищо, което може да попречи на видимостта. 

Колата на този човек няма един метър спирачен път. Той въобще не се е опитал да спре. Убиецът на детето е имал видимост. Той блъска свекърва ми в посока София, а тя пресича от другата страна, тя минава 4 или 5 метра, за да стигне той до нея, няма начин да не я е видял. 

Не съм разбрала пред виновника да е имало друга кола, която да му е отнела видимостта. Зад него са карали полицаи, които са виждали свекърва ми с детето, и са я виждали на 300-400 метра, а той как не я е виждал“, възмущава се още Ивелина.

По повод твърденията на , които пие за сърце и кръвно и за разреждане на кръвта, семейството заявява, че ако е така, това също е престъпление и този човек не би трябвало да сяда зад волана. Кръвните проби ще излязат до месец. 

„Това за нас е убийство, искаме този човек максимално да лежи в затвора и ще направим всичко възможно това да се случи“, казва още Ивелина.

Днес семейството се е свързало с адвокатска кантора, утре ще подаде жалба до прокуратурата с искане Данчо Денчев да се върне в ареста.

Кристина ИВАНОВА,

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ,

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ