Пендачанска нарече Волгин „Петърчо“, но той не ѝ остана длъжен и я сравни с…

„Всъщност Джиджи, както я зовяха като малка с това подходящо за пуделче име, не е особено интересна като личност. Заслужава да й отделим минута-две, защото е събирателен образ на една група хора, които смятат, че разбират от всичко“, пише в социалната мрежа журналистът Петър Волгин, а престрелката между двамата става все по-ожесточена.

Припомняме, че Александрина Пендачанска напусна обществения съвет на БНР, заради  „дезинформация и фалшиви новини, от които се провежда откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда“, визирайки предаването на Волгин „Политически некоректно“.

„Не знам защо Петърчо (макар почти никога да не излизаше да играе с нас, така му викахме децата в квартала, съседи бяхме) Волгин, към когото не тая лоши чувства, някак е мислил, че ще ме засегне, наричайки ме “певицата Пендачанска“.

Аз СЪМ певицата Пендачанска. Проблемът е, че той НЕ Е “журналистът Волгин“. Петърчо е“,  написа по-рано Пендачанска в социалната мрежа.

Ето какво отговаря Волгин сега:

„Не по-високо от обувките, Пендачанска!

Древногръцкият художник Апелес нарисувал картина на жена. Към него се приближил обущар, който му казал, че не е нарисувал хубаво единия сандал. Апелес направил препоръчаните корекции. Окуражен от това, обущарят започнал да дава съвети и по други детайли от картината. Тогава Апелес го погледнал строго и отсякъл: „Не по-високо от обувките, обущарю!“

Пендачанска прилича на този обущар, който дава съвети на хора, от чията работа няма никакво понятие. Всъщност Джиджи, както я зовяха като малка с това подходящо за пуделче име, не е особено интересна като личност.

Заслужава да й отделим минута-две, защото е събирателен образ на една група хора, които смятат, че разбират от всичко. Умнокрасивитет е убеден, че е разкрил всички тайни на битието. Като се почне от саденето на картофи и се стигне до ядрената физика. С тези си претенции умнокрасивите като Джиджи предизвикват единствено присмех.

Най-добронамерен съвет отправям към певицата Пендачанска. Говори само за неща, от които разбираш. Заговориш ли за политика и журналистика, преставаш да бъдеш певица и се превръщаш в глуповат обущар. Дори и това да е истинската ти същност, не е хубаво хората да узнават за нея, нали?

Бъди здрава!“, пише журналистът.