Путин иска България към Русия, защото е… българин!

Путин иска България към Русия, защото е… българин!

Владимир Путин има български корени!

Българското потекло на Путин

Русия никога няма да опустоши България, защото руският президент Владимир Путин има по-специални отношения именно с България. Оказва се, че неговият род води началото си от българските земи. Това разкри доц. Добринка Райчинова в интервю, писа Desant.

net.

Нейната теория гласи, че един от предците на днешния руски лидер е българин. След потушаването на Чипровското въстание през 1688 г. едно момче с фамилията Путин бяга от българските земи и се заселва в Русия. Там се жени за рускиня и започва знатният руски род Путин.

И до днес обаче такава друга фамилия в цяла Русия няма. Според някои историци фамилията Путин е българска.

Владимир Путин е българин?

Не се знае дали самият Владимир Путин е наясно с българското си минало, но някои източници твърдят, че той е запознат с тази теория. Именно това е причината все още да не се отнася с България прекалено строго.

В момента България е в неприятелския списък на Русия, но правителството на Кирил Петков направи всичко възможно това да се случи. Преди година обаче, когато се разрази скандалът с руските шпиони у нас, Путин не сложи България в черния си списък.

Счита се, че въпреки всичко руският президент няма да бъде прекалено суров с България. Той иска да върне руското влияние в нея, но от посланик Митрофанова е информиран, че българският народ в по-голямата си част е русофилски, така че няма да има нужда от големи революции.