Нострадамус №2 със зловещо пророчество: Скоро Америка ще се разпадне!

През 1980 г. на научна конференция в столицата на Русия, Йохан Галтунг предизвиква гнева на съветските власти с изявление: след десет години Берлинската стена ще бъде разрушена, а СССР ще престане да съществува. Прогнозите на социолога и визионер са толкова удивителни, че е невъзможно да ги пренебрегнем.


Йохан Галтунг

Йохан Галтунг е математик и социолог от Норвегия.

Сред неговите прогнози са разпадането на СССР (а също и с точната дата -1991 г.). Разрушаване на кулите близнаци в САЩ и събитията на площад Тянанмън през 1989 г.

Следователно американците имат причина да не харесват твърде много Галтунг, пише „Труд“.

90-годишният Йохан Галтунг посвещава почти целия си живот на науката. Славата му обаче е свързана с прогнози.

През 1980 г. на научна конференция в столицата на Русия Йохан предизвиква гнева на съветските власти с изявление: след десет години Берлинската стена ще бъде разрушена, а СССР ще престане да съществува.

Никой не взема на сериозно думите на Галтунг, но както виждаме, те се сбъдват. След прогнозата за СССР, Галтунг става много популярен в Америка, дори получава статут на „Нострадамус №. 2“.

Но днес американците не са толкова доволни от пророчествата на „втория Нострадамус“.

Оказва се, че според него и Америка я очаква същото – глобалната криза с последвалия разпад на страната. Според него в близко бъдеще САЩ ги чакат кървава гражданска война. След нея САЩ никога няма да бъдат същите – страната ще се разпадне.

На територията, която сега щатите окупират, ще се появят няколко други щата.

Причината за мащабния срив Галтунг вижда в противоречията между финансовия и реалния пазар на страната. Нагорещяват се и дезинтеграцията и вътрешнокултурните проблеми, които избухват напоследък.

В самото начало на този век Галтунг прогнозира, че в рамките на пет години (2020-2025) Съединените щати като държава ще престанат да съществуват.

Когато Тръмп става президент, Галтунг добавя, че Доналд само ще ускори процеса на разпадане.

Съдейки по настоящите събития, прогнозата на Йохан може да стане реалност.