Съпруги, сестри и майки искат от властите в Киев оръжие, за да измъкнат от Мариупол близките си от „Азов“ и морската пехота ВИДЕО

Майки, съпруги и сестри на блокираните в Мариупол морски пехотинци от 36-а бригада и националистите от „Азов“ поставиха ултиматум на властите в Киев. Те заплашват сами да деблокират Мариупол, става ясно от видеа, които се разпространяват в социалната мрежа Тик Ток.

Съпругите, сестрите и майките на Азовци, както и на остатъците от 36-та бригада на морската пехота на ВСУ поискаха украинските власти да деблокират града или да им дадат оръжие, за да го направят сами. Те записват и споделят видеоклипове в социалните мрежи, опитвайки се да привлекат вниманието на командването на ВСУ и политическото ръководство на страната.

 

Междувременно Бойците от 36-та бригада на морската пехота на Въоръжените сили на Украйна , които са блокирани, вече написаха прощално писмо. В него се посочва, че украинското ръководство и командване са ги отписали и че днес, при изчерпване на боеприпасите, ще бъде последната им битка.