Песков призна за значителни загуби на руската армия в Украйна и разкри неизвестен факт за Буча ВИДЕО

Прессекретарят на президента на Руската федерация Владимир Путин призна, че Русия търпи значителни загуби в Украйна. Това Дмитрий Песков заяви в интервю за британския телевизионен канал Sky News.

Журналист го попита вярно ли е, че Русия е загубила хиляди войници, 6 генерала, стотици танкове и дали това е унижение за Руската федерация.

Песков възрази: „Не, това е неразбиране на случващото се“.

 

Той добави, че „почти всичко“ е неразбрано от журналистите, уточнява УНИАН.

В същото време на уточняващ въпрос на журналист дали Руската федерация е загубила хиляди свои хора в тази война, Песков каза: „Да, имаме значителни загуби, това е огромна трагедия за нас“. 

Той отказа да отговори на въпроса на журналистите за загубите с аргумента, че е неприлично и „вулгарно“ да се задават подобни въпроси.

По данни на въоръжените сили на Украйна общите бойни загуби на Русия от 24 февруари до 6 април са приблизително 18 600 души.

Трябва да се отбележи, че на 25 март руското министерство на отбраната съобщи, че през месеца на специалната операция в Украйна са убити 1351 руски войници, а 3825 са ранени.

Редом с това прессекретарят на президента на Руската федерация каза, че Мариупол ще бъде освободен от националистически батальони.

Той уточни, че „Русия се надява на подобен изход от събитията в близко бъдеще“.

„Мариупол ще бъде освободен от националистическите батальони. Надяваме се, че това ще стане скоро по време на операцията“, каза той.

Той коментира и „клането в Буча“: „Много се говори за зверствата на украинските националисти, но освен веществени доказателства има хора, които са били свидетели на ужасни престъпления и са оцелели. Говорим за случилото се в Мариупол и истинската история на трагедията в Буча“.
 
Песков каза, че руската страна има свидетели, които лично са видели какво правят украинските национални батальони.
 
Русия има много свидетели на случващото се в Мариупол и Буча, които говореха за ужасните действия на националните батальони“, заяви той.

По-рано пък беше съобщено, че руският президент Владимир Путин е провел среща с членове на Съвета за сигурност на Русия, на която е обсъдил хода на спецоперацията и преговорите между руско-украинските делегации.

Превод и редакция:

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ