ВИДЕО от войната! Украински танк унищожава цяла колона от руски БТР-и

В сряда се появиха  фантастични кадри от дрон, които показват забележителната смелост на украински танк, който успешно вкара в засада цяла колона от руски бронирани машини, пише Дейли Мейл.

Руският конвой очевидно не успява да се ориентира откъде идва огънят и стреля по по-далечни цели, които остават извън кадър. А единственият украински танк остава скрит за тях, докато продължава да удря нашествениците със снаряди, като в крайна сметка унищожава две превозни средства.

Датата на засадата не е посочена, но се смята, че тя се е състояла миналата седмица, като се има предвид, че по-голямата част от руските сили се оттеглиха от градове и селата около Киев в края на миналата седмица и през уикенда.

Геолокацията показва, че засадата е извършена по магистрала HO7, която минава през Нова Басан, и свързва Киев със западните градове Суми и Харков.
 

Междувременно снимки, публикувани на 1 април, показват как украински войници инспектират серия от изгорени руски танкове и БТР в Нова Басан, които може да са останки от полесражението.
 

Украинският танк успява да действа ефективно срещу руската броня, въпреки значителното несъответствие в тяхната технология. Т-64 е машина от съветската ера, въведена за първи път още през 60-те години на миналия век, а Украйна наследи хиляди от превозните средства, когато Съветският съюз се разпадна.

Оттогава технологията на бронираните превозни средства се подобри много – руските БТР, които бяха унищожени в клипа, влязоха в експлоатация едва преди десетилетие – но Украйна все още разчита в голяма степен на остаряващите танкове като основната част от военната си мощ.
 

Снимки, публикувани през януари по-малко от месец преди руската инвазия, показват десетки танкове Т-64, оставени в снега, чакащи да бъдат модернизирани с модернизирана броня и оръжия в завод за ремонт на танкове в Харков.

В същото време, украинските власти твърдят, че броят на загиналите руснаци във войната вече наближава 20 000 души.

Превод и редакция: