НИМХ смая с прогноза за петък

До полунощ валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София-около 6°, сочи справка в сайта на НИМХ.

В петък над страната ще е слънчево, с разкъсана висока облачност.

Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 6°.

Ще духа умерен, в североизточната половина от страната до силен запад-северозападен вятър, който вечерта ще отслабне.

Температурите ще се повишат и максималните ще са между 19° и 24°, малко по-ниски по Северното Черноморие, в София – около 20°, в северните райони 21-23, в южните – до 24 градуса.

В събота ще бъде предимно слънчево, а температурите ще останат високи между 22 и 27 градуса, за София 22 градуса.

В неделя преди обяд в Западна, а по-късно и в Централна и Източна България на много места ще има валежи, след обяд в отделни райони интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.

В западните райони дневните температури значително ще се понижат, а в източните ще са все още високи за първата половина от април. През нощта срещу понеделник валежите в цялата страна ще спрат, а в понеделник от запад на изток облачността бързо ще се разкъса и ще намалее до слънчево време.

Ще е хладно, с максимални температури между 10° и 15°.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на , в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.