Руски социолог: Европа я очаква една „голяма Буча“

Кадър Туитър Малахи Браун

Светът е в шок от кланетата в Буча, които може да се окажат по-жестоки дори от тези, извършени от сръбските войски в Сребреница.

Ако Путин не бъде спрян в Украйна, Европа я очаква една голяма Буча, смята руски социолог:

Руските окупатори сериозно планират да превземат Европа – сега тренират в Украйна, но искат да уредят „голяма Буча“ на целия континент. Така коментира руският социолог Игор Ейдман изявлението на Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация относно целта, която Русия преследва с войната в Украйна, пише Actualno.com.

Марионетката на Путин Медведев, заяви, че Москва се бори за „възможността най-накрая да изгради отворена Евразия – от Лисабон до Владивосток“.

„Това не е шега, те наистина планират да превземат Европа. В Кремъл цари истинска масова лудост. Там си мислят, че европейците ще им се подчинят от страх пред ядрена война, а при такава заплаха САЩ също няма да защитят Европа“, пише Ейдман в публикация във Фейсбук. 

Според него руските власти сами създадоха и наложиха пропагандния образ на изнежената, развратена и слаба „Гейропа“ и сами са си повярвали в това. В момента руснаците тренират в Украйна, но възнамеряват да направят от Европа една „голяма Буча“ чак до Лисабон включително, пише социологът. „Европейци, надявам се, вече сте разбрали, че по всякакъв начин трябва да спрете маниаците в Украйна, иначе те ще дойдат при вас“, казва той.

Впрочем местни жители от селата в Черниговска област в Украйна, които в продължение на месец бяха окупирани от руските сили, свидетелстват до каква степен руските войници са индоктринирани относно „специалната военна операция“ (както в Кремъл наричат войната, която Путин отприщи).

Според разказите на хората окупаторите били сигурни, че участват в Отечествената война, която се води още от 1941 г.