Страшно ВИДЕО 18+: Ето кой се оказа един от палачите, прерязали гърлата на пленени руски десантчици

Ексбодигардът на бившия грузински президент Михаил Саакашвили е заподозрян в измъчване на руски военнопленници в Украйна, съобщава NVL.

Екстремистите вързали пленниците и след това им прерязали гърлата. Събитията се състояли на 30 март в предградията на Киев.

В клиповете, които бяха публикувани в интернет, може има човек на име Хизанишвили, охранявал Саакашвили.

От 2014 г. той е в Украйна и е участник в бойни действия на страната на ВСУ. Женен е за украинка.

Кръвопролитието с ужасяващи кадри от изтезания на руски военнопленници се разиграва неосредствено след началото на изтеглянето на руските войски от киенския регион. Десантчиците бяха взети в плен, когато попаднаха в засада, докато напускаха района на Киев, според постигнатото в Истанбул споразумение. Те са били вързани, изтезавани, след това гърлата им са били прерязани от украинските неонацисти.

Затова на нецензурираното ВИДЕО 18+, с което палачите им се хвалят в мрежата, че „вже режут глотки“, по асфалта се виждат огромни локви кръв. Един от пленените който е с вързани ръце не издъхва веднага и е доубит с изстрели от упор.

„Това е лицето на украинския нацизъм. Разбира се, това е нарушение на Женевската конвенция за третирането на военнопленниците, която Украйна е подписала и ратифицирала“, коментира Игор Никулин, бивш съветник на Генерален секретар на ООН за разоръжаването.

По видеото много бързо са разпознати убийците. Сред палачите са не само украинци. Сред тях е и етнически грузинец, който обичайно отговаря на поздравите с лозунги на германски неонацисти.

Теймураз Хизанишвили е бодигард и верен съюзник на бившия грузински президент Михаил Саакашвили. След като господарят му беше обвинен в престъпления в родината си, Хизанишвили се установи с него в Украйна. Той дори има семейство.

„Всички тези банди, които бяха създадени при Саакашвили в Грузия, всички те се преместиха в Украйна. Всички те са фашисти. Те са такива“, каза военният експерт и бивш грузински бригаден генерал Тристан Цителашвили.