Нови доказателства: Режимът в Киев е планирал да пръска отровни вещества с дронове, а синът на Байдън…

Министерството на отбраната на Руската федерация се сдоби с документи, които свидетелстват за плановете на Киев да разпръсква отровни вещества. Това съобщи  официалният говорител на ведомството генерал-майор Игор Конашенков.

„Особен интерес представляват документите, показващи планове на режима в Киев да използва безпилотни летателни апарати, способни да пренасят и разпръскват смъртоносни вещества“, каза той.

„Разкритите факти доказват, че режимът в Киев сериозно е обмислял възможността за използване на биологично оръжие срещу населението на Донбас и Руската федерация.

По-подробно за резултатите от анализа на получените документи и разкритите факти ще ви разкажем в близко бъдеще на специален брифинг“, заяви Конашенков.

Той отбеляза още, че според документите, с които разполага руското МО, се крие самоличността на участниците в тестовете, както и сериозният риск за живота им. 

„В резултат на проучването на нови материали от руски експерти, бяха идентифицирани конкретни служители, които са участвали в създаването на компоненти на биологичното оръжие.

Става въпрос за служители на Министерството на отбраната на САЩ, както и за фирми под изпълнители. Както показват продължаващите журналистически разследвания в западната преса, тези компании са пряко свързани със сина на настоящия президент на САЩ Хънтър Байдън“, става ясно от брифинга.

На снимката: Хънтър Байдън
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ