Пред НС се готвят за война, ето какво се случва СНИМКИ

В центъра на София сякаш новите управници се готвят за бунтове и война. С такова впечатление може да остане човек, ако в този момент мине пред сградата на Народното събрание (НС).

Заради очаквания протест на партия „Възраждане“ в центъра на столицата има неочаквано засилено полицейско присъствие. 


Снимки: Георги КОЛЕВ,

Партия „Възраждане“ организира протест от 12 часа пред сградата на НС с искане за оставка на правителството.

Партията е категорично против страната ни да предостави оръжие на Украйна.

„Възраждане“ настоява правителството на четворната коалиция да подаде оставка, защото не се справя с кризите, пред които страната ни е изправена.

Националистите заявяват, че за 100 дни кабинета на Кирил Петков е показал, че обслужва чужди интереси и е спечелил само недоверие.

С протестните действия „Възраждане“ изразява категорична позиция, че България няма място във военния конфликт между Русия и Украйна и не трябва да предоставя военна помощ на украинската страна.

„Ние няма да се примирим с това, няма да го допуснем. Нека никой да не си мисли, че ще вкара нашата държава в конфликт току така. По-скоро ще падне правителството и ще го свалим с всички възможни средства, отколкото да допуснем това нещо“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.


Костадин Костадинов, Снимка: Георги КОЛЕВ,

„България няма да участва в този конфликт по никакъв начин и ако правителството иска нещо друго да направи, нека да знае от сега с категоричност – то работи срещу българския национален интерес“, добави Костадин Костадинов и уточни, че протестът няма да е еднократен.

Именно заради очаквания им протест пред парламента вече има няколкостотин униформени. 


Снимки: Георги КОЛЕВ,

Освен това е забранено движението на автомобили и пешеходци от към Патриаршеска катедрала „Свети Александър Невски“.


Снимки: Георги КОЛЕВ,

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ