Тошко Йорданов за първи път коментира скандала със снимката с Кирил Петков

Снимка: Кирил Петков, фейсбук

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов отрече да е показвал среден пръст на снимката, направена на събранието на коалиционния съвет при Кирил Петков в неделя.

„Не съм направил жест, а или съм си пипнал слепоочието, или съм се бил подпрял, или нещо такова. Просто случаен момент, заснет под случаен ъгъл. Пет стотни след това или 30 градуса встрани… и това нямаше да е така на тази снимка.

Случайно е“, написа той.

След снимката в медиите и социалните мрежи последваха догадки и възмущение дали Йорданов е направил неприличен жест. 

„От неделя вечерта се забавлявам с волните интерпретации на група жълти сайтове и тролчета в нета по темата с една снимка от коалиционния съвет в МС. Снимка, която породи в постните им душици въпроса – „Показал ли съм, аджеба, среден пръст или не?“.

Айде, това да го дъвчат жълтурите е нормално, те това работят, да пишат глупости. Но днес и бившите ми колеги в bTV сериозно започнаха да задават този въпрос, вероятно с надеждата да сменят слогана си от „всички гледни точки“ на „всички жълто-кафяви гледни точки“.

Та да отговоря на душевните им драми. Но! Ако ви се привиждат … знаете какво, то жал ми е за начина, по който гледате на света. Толкова по темата!, написа Йорданов.