Само 5% от хората могат да открият момиче на тази рисунка ВИДЕО

Оптичните илюзии са изключително популярни сред хората, защото ги принуждават да размърдат мозъка си и да разгледат детайлите, за да видят какво е скрито в тях. 

Сега ви предлагаме да разгледате отблизо едно странно изображение, в което е скрита друга картина. Ето защо погледнете внимателно снимката по-горе. Разгледайте я отблизо от всички страни, опитайте се да я погледнете от един ъгъл, после от друг …

Успяхте ли да забележите образа на младо момиче? Ако не сте, не се притеснявайте.

Установено е, че само 5% от хората успяват да го забележат в рисунката.

Останалите, уви, колкото и дълго да разглеждат изображението, виждат само тъжното лице на възрастна жена в сомбреро с чип нос и брадавица.

Възможно ли е тогава да бъде видян образа на момиче?

Да и то много лесно! Опитайте се да погледнете само дясната страна на лицето на изобразената възрастна жена, като внимавате да не гледате към останалата част от снимката. И особено трябва да се съсредоточи върху носа й.

Да, носът на старата жена е профилът на младата красавица, а брадавицата на старата жена е очарователното малко носле на сладката девойка. Сега вече видяхте ли го на изображението?

И този тест за наблюдателност доказва само едно, а именно, че повечето хора виждат само голямата картина, но все пак трябва да се обръща повече внимание на детайлите, защото често пъти точно в тях е скрито разковничето./jenata.blitz.bg