Огромна трагедия! Бащата на Илия Павлов почина внезапно в хоспис!

Бащата на Илия Павлов – Павел Найденов, е починал, научи от близки до фамилията на милиардера.

За смъртта на 84-годишния мъж никой никъде не обяви официално. Няма некролози из улиците, нито съобщение в социалните мрежи. Даже официално погребение не е имало.

Било е организирано опело в присъствието на едва четирима души. След това бай Павел е бил кремиран. Къде обаче е поставена урната с праха му, остава пълна загадка.

се свърза с част от хората, които са били от обкръжението на милиардера Илия Павлов. Разговаряхме с бившия директор на Корпоративна банка Евгени Горанов, босът на „Минстрой“ Николай Вълканов и бивши служители на „Мултигруп“, но дори и те нямаха информация при какви обстоятелства си е отишъл от този свят г-н Павел Найденов.

Как се е стигнало до смъртта му, остава загадка. Според непотвърдена информация, в началото на февруари тази година Павел Найденов е получил фрактура на крака. Незнайно защо е бил пратен в софийски хоспис. Там дошла другата голяма беля – разболял се от коронавирус.

На 24 февруари, в деня, в който започна войната в Украйна, той е починал.

 Последната медийна изява на Павел Найденов датира от началото на 2022 година. През януари той даде интервю, в което заяви, че синът му Илия е бил убит през март 2003 година от конкуренти.

Павел Найденов много обичаше своя син. Сега двамата се събраха отвъд…

„Илия започна кариерата си с моите уроци, със същия ред, със същите изисквания и принципи. Например, че не се пипат чужди пари, държавни пари. Все беше около мен още от малък. После също взе заедно сме действали. Затова, дори и когато става първият български милиардер, Илия Павлов не се главозамайваше. Парите не го промениха изобщо“, твърдеше бай Павел.

През 2010 година Найденов преживя още една семейна трагедия – в Щатите бяха убити дъщеря му Славка и внукът му Пол, който е кръстен на него.