СНИМКИ 18+ на свалените хеликоптери с главатари на „Азов“, бягащи от Мариупол

Армията на ДНР свали два украински хеликоптера, с които командването се е опитвало да се евакуира от Мариупол главатарите на нацисткия батальон „Азов“. За това по-рано съобщи , позовавайки се на говорителя на Народната милиция на самопровъзгласилата се република Едуард Басурин. 

„Политическото ръководство в Киев е предприело поредния опит за евакуация на главатарите на украинските националисти от Мариупол.

Днес сутринта нашите средства за ПВО близо до Мариупол са открили и унищожили два хеликоптера на противника, единият от тях е паднал в района на населения пункт Рибатское.

Мястото на падането на втория хеликоптер и броя на ликвидираните националисти се уточнява“, съобщи Басурин. 

Първият заместник-министър на информацията на ДНР Даниил Безсонов заяви, че руските военни са ликвидирали заместник-командира на батальон „Азов“.

Той уточни, че е елиминиран заместник-командирът Святослав Паламар, известен под позивната „Калина“, който е бил в един от двата свалени хеликоптера Ми-8 на украинските ВВС. Единият от хеликоптерите е бил свален от бойците на ДНР с трофеен американски ПЗРК „Стингер“.

Двама от бойците успяха да оцелеят: Първият е боец ​​от Азов с псевдоним  „Одесит“, вторият е старши лейтенант от Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна с псевдоним „Белмак“.