Племенницата на Денди с потресаващи думи за кражба на вещите му

„Пребиха го като куче и сега разграбват вещите му!“ Това споделя пред столичен ежедневник почернената племенница на Денди.

Покойният столичен бохем почина след близо месец в кома. Анна разкрива пред вестника, че цигуларят Кристофър, който живееше с Денди до мистериозното му пребиване, вече спокойно изнася вещи от апартамента им.

По думите й Кристофър е отишъл в нощта след смъртта на Любомир Милчев в дома им и е изнесъл оттам няколко куфара с вещи.

Какво е имало в тях, не е ясно. Възможно е Кристофър да е прибрал част от личните си вещи, но може да е взел и други неща, безпокоят се близки на починалия. Бонвиванът има солидна колекция от ценни вещи и антики, до които семейството му няма достъп заради Кристофър. Къде и кой ще прибере неповторимите ценности, остава загадка.

„Не сме взели нищо от нещата на Денди. Дори нямаме дрехи, с които да го погребем. Кристофър заслужава да бъде съден за задържане на вещи на починал човек“, категорична е племенницата на покойника. Тя допълва, че тече разследване за случилото се на 17 февруари, но никой не им дава никаква информация.

„В момента правят аутопсия, все още не знаем кога ще бъде погребението.“

Анна разкрива, че Хининус, най-верният приятел на Денди, все още е в Кристофър. Младежът е обещал тази седмица да предаде кучето на семейството на покойния бохем.

Кристофър се държал изключително нахално с роднините на Денди и вече месец държал в плен Хининус, казва племенницата на светския хроникьор пред изданието. Кучето е настанено при роднини на музиканта, без да има яснота защо Кристофър не връща животинката на най-близките на Денди.