Само на 47 години почина Валентин Велев от НФСБ

Кадър Скат

Преди 3 години той сам изнесе на гръб до връх Българка тежката гранитна плоча с имената на Левски и Хитов, след като бе открадната, предаде Флагман

На едва 47 години рано тази сутрин в сливенската болница почина големият български патриот Валентин Велев, съобщиха с прискърбие негови близки и съратници. Той бе блъснат от Мерцедес в района на новия битак в Сливен преди 8 дни и бе приет в спешното отделение на лечебното заведение в изключително тежко състояние.

Велев бе скромен човек, който обаче имаше огромно сърце.

„Той беше човек с кауза.

Говореше с идеята за България и бъдещето на българската природа. Стотици са родолюбивите инициативи, в които участваше и организираше. Той сам изнесе на гръб до връх Българка тежката гранитна плоча с имената на Левски и Хитов, след като бе открадната“, написа съратникът му Доброслав Иванов.

Допреди няколко години той бе част от редиците на Национален фронт за спасение на България. В Сливен той бе председател на НФСБ-Район централен.

47-годишният патриот има и големи заслуги за възстановяването на популацията на царския орел в региона на Сливен и спасяването на диви животни. 

Неговите близки го описват като винаги отзивчив и готов да помогне и посред нощ на всеки в нужда. 

Датата и часът на погребението на 47-годишния Валентин Велев ще бъде съобщена на по-късен етап.