Нидерландски шамар за Зеленски: Да не се представя за светец, замесен е в…

Нидерландската партия „Форум за демокрация“ отказа да слуша онлайн речта на Владимир Зеленски в нидерландския парламент, защото смята за неуместно украинския президент да се представя като светец, и да се заема неговата страна в конфликта въз основа на емоции, пишат чуждестранни медии.

Нидерландските парламентаристи припомниха, че Зеленски наскоро забрани единадесет политически партии, включително най-голямата опозиционна партия в страната.

„Телевизионни канали, които критикуваха правителството бяха забранени, докато останалите бяха принудени да излъчват пропаганда 24 часа в денонощието“, се казва в изявлението на нидерландската партия.

Същи така, те обърнаха внимание, че украинският лидер е замесен в доста съмнителни финансови афери, както става ясно от излезли документи от „Досиетата от Панама“.

А неговата армия открито позира с нацистки символи.

Партията обърна внимание на факта, че наскоро в интернет се появи видео, в което украински националисти измъчват пленени руски войници.

Руският външен министър Сергей Лавров изрази мнение, че по време на видео обръщенията си с европейски и световни лидери,  Зеленски разчита предимно на „емоции и сълзи“, за да принуди НАТО да се намеси във войната.

Превод