Христо на 36 години няма време. Дават му броени месеци живот

Кадър Дарик

Без трансплантация на черен дроб на Христо Василев му остават броени месеци живот. Ужасната новина за страдащия от чернодробно заболяване 36-годишен бургазлия дошла след прекаран Ковид 19. Преди това лекувал автоимунно заболяване.

Сега Христо и семейството му имат спешна нужда от помощ.

Цената за живота на един баща, който след 15 дни очаква раждането на второто си дете е 50 хиляди евро.

Операцията ще се състои в Турция. Лекарите там обаче са принудени да бързат. По техни прогнози без трансплантацията на Христо му остават в най-добрия случай до 3 месеца живот.

Кампанията по набиране на средства за водолаза от бургаската служба „Пожарна безопасност“ започна от вчера Мартин Пенчев, част от проекта на Дарик „40 до 40“, администратор на „Групата на групите“ във Фейсбук и автор на проект „Мотив“. 24 часа по-късно са събрани близо 21 хиляди лева. Трябват още близо 80  хиляди. 

„Не е невъзможно. Трябва да се обединим повече хора. От опита ми по набиране на средства в помощ на нуждаещи се съм забелязал, че много по-лесно се помага за деца, отколкото за големи хора. Това означава ли обаче че ще стоим безучастни“, коментира Мартин Пенчев пред Дарик.

Той призова всички желаещи да се включат в кампанията, в която времето е решаващ фактор и допълни:

„Бездействието е най-добрия помощник на злото. Днес е времето, в което можем да бъдем активни и нека изберем да сме на страната на доброто, защото утре може да е късно“.

Повече по темата, чуйте в звуковия файл:

Средства за чернодробната трансплантация на Христо се събират сметката:

IBAN

BG05RZBB91551007396683

Христо Красимиров Василев