Решиха съдбата на Уил Смит след боя на „Оскар“-ите

Ръководителката на Академията Упи Голдбърг заяви, че Уил Смит няма да бъде лишен от „Оскар“ след скандала с удара на Крис Рок, съобщава „Дейли Мейл“.

53-годишният Уил се извини за нападението над 57-годишния Крис на церемонията по връчването на „Оскар“-ите в неделя вечер, като заяви, че поведението му е било „неприемливо и непростимо“ и го е накарало да се „засрами“.

В понеделник групата, която връчва „Оскар“-ите, осъди действията на Уил и заяви, че е започнала официално разглеждане на инцидента, но ръководителката на Академията Упи Голдбърг настоя, че последствията няма да бъдат толкова драматични, колкото да се лиши Уил от отличието.

Говорейки в американското токшоу „The View“, Голдбърг, която е действащ управител на актьорския клон на Академията, защити действията на Уил, като се аргументира така: „понякога се държиш зле“.


 
Уил удари Крис пред света на живо по телевизията, след като комикът се пошегува с косата на съпругата му Джеда Пинкет Смит.

Упи каза в шоуто в понеделник: „Мисля, че вероятно са се натрупали много неща. Мисля, че той реагира прекалено остро… Мисля, че е имал един от онези моменти, в които си е казал: „По дяволите, просто спри“. Разбирам, че не всички действат така, както бихме искали да действат под натиск. И той избухна… Понякога стигаш до момент, в който се държиш зле. Аз самата съм се държала зле понякога“.

Ко-водещата на Упи, Съни Хостин, заяви, че е „изненадана, че Уил не е бил изгонен“, и се запита дали има вероятност „Оскар“-ът на Уил да бъде отнет.
Упи отговори: „Няма да му отнемем този „Оскар“.

Въпреки коментарите на Упи се появиха призиви Академията да отнеме на Уил „Оскар“-а за най-добър актьор. Известно е, че в своя етичен кодекс Академията се отнася много лошо към всякакъв вид насилие.

След края на церемонията по награждаването тя написа в Туитър: „Академията не одобрява насилието под каквато и да е форма. Тази вечер имаме удоволствието да отпразнуваме постиженията на нашите 94-и носители на наградите „Оскар“, които заслужават този момент на признание от своите колеги и любителите на киното по целия свят“.

Академията възстанови своя кодекс на поведение през 2017 г. по време на движението “ Me Too“.

Уил се извини в публикация в Инстаграм, заявявайки, че е „засрамен“ от действията си, които шокираха участниците в церемонията, продуцентите и зрителите.

„Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително“, написа той.

„Поведението ми на снощните награди „Оскар“ беше неприемливо и непростимо. Шегите за моя сметка са част от работата, но шегата за здравословното състояние на Джеда беше твърде много за мен и реагирах емоционално. Бих искал публично да ти се извиня, Крис. Излязох извън кожата си и сгреших. Срамувам се и действията ми не бяха показателни за човека, който искам да бъда. Няма място за насилие в един свят на любов и доброта“.
 
След това Уил се извини на организаторите и продуцентите на шоуто.

Крис не е отговорил на извинението на Уил, нито е коментирал инцидента от неделя вечер.
Твърди се също така, че Крис не е знаел, че Джеда страда от алопеция, след като се е пошегувал, че плешивата ѝ глава прилича на „Джи Ай Джейн“.

Уил поднесе извиненията си и на семейството на Винъс и Серина Уилямс.