Модерна ракета NLAW на НАТО удари вехт руски танк Т-72 в Мариупол, той не я усети ВИДЕО

Украинските сили продължават да унищожават врага в Мариупол, макар и той да контролира града по периметъра. Видео с поредните улични боеве бе разпространено от националния батальон „Азов“. 

На кадрите се вижда как ракета попада директно в целта – танк на окупаторите, който се движи разбит от бомби път. В резултат танкът избухва в пламъци, хвалят се от „Азов“, но развръзката е изненадваща.

 

Междувременно и руската страна съобщава за ударения от националистите танк Т-72. Според тяхната информация обаче, танкът е издържал на директното попадение на ракета ПТРК NLAW. 

„Нацистите от „Азов“ стрелят по спокойния руски танк от шведско-британския преносим противотанков ракетен комплекс NLAW. Нацистите лаят, руският танк спокойно си продължава по пътя“, коментира в канала си в Телеграм журналистът Владимир Соловьов.  

Производството на танка Т-72 започва преди повече от 50 години, през 1971 г в бившия СССР. С най-различни модификации той е на въоръжение и до ден днешен в много армии по света, включително и в българската.