Руски генерал: Винаги можем да убием Зеленски, но не го правим нарочно

кадър: Володимир Зеленски/Фейсбук

Руски генерал твърди, че Москва нарочно не пипа президента на Украйна. В разговор с журналисти бившият представител на руския президент, генерал-лейтенант Константин Пуликовский говори за възможността за ракетен удар по Радата на Украйна или резиденцията на украинския лидер Володимир Зеленски, предаде Блиц. 

Експертът заяви, че не би било никакъв проблем високоточна ракета да долети до нужното място. „И тези хора вече няма да ги има“.

  

Русия обаче няма желание да ликвидира Зеленски. И за това си има доста сериозни причини. Украинските деятели трябва да разберат, че са необходими на Москва, обясни генералът. В частност, лидерът на Незалежная е необходим, за да подпише необходимите документи. 

„Трябва да има, така да се каже, легитимен президент, който да подпише всичко, да се съгласи. Това е необходимо не само на нас, но и на целия свят, а и на самата Украйна“, отбелязва Пуликовский. 

Той е категоричен, че Русия не е заинтересована от това, бъдещите поколения да я обвиняват в нелегитимна смяна на властта в съседна държава.