Руски генерал пожела на дете войник с откъснати крака: Скоро пак на крака!

Кадър Youtube

Руските войници в Украйна масово са набор около 2000-та година и както и своите родители само са слушали приказки за войните.

Сега тези деца плащат с живота си цената на имперските амбиции, комплекси и мания за величие на своите родители и управляващи, които гледат на войната като на филм.

Месомелачката обаче е напълно реална.

Заместник-министърът на отбраната на Русия генерал Юнус-Бек Евкуров пожела на млад войник, който загуби краката си във войната в Украйна, да се възстанови и „да се изправи на крака“.

 

Нелепото пожелание бе излъчено на живо по руска телевизия.

Генерал-полковникът връчи на войника и медал „За храброст“ и орден за храброст. „Пожелавам ви бързо оздравяване и да си стъпите на крака…“, каза Евкуров.

Друг руски генерал Александър Фомин, връчвайки медали на войниците от руската армия, чиито крака бяха откъснати, каза: „Не ни подведохте, благодаря“. По думите му военните „изпълниха на сто процента поставените задачи, изплатиха дълга си към Родината изцяло„.

Видеоклипове с нелепите пожелания вече се пръснаха из мрежата. Но ефрейторът, очевидно, вече няма да се изправи на крака, а не е ясно и дали и цяла Русия.