Евгени Минчев взриви мрежата с думи за Денди: Не ти прощавам! Нямам сълзи, нямам въздишка тук

Светският лъв Евгени Минчев не прости на колегата си и съперник Денди дори в смъртта. Лъскавият пиар и ексцентричният писател цяло десетилетие водеха война, след като се изпокараха за хонорар от 5 бона от модно ревю.

Последваха хиляди взаимни нападки и гаври в медиите, типични за острия език и на двамата. Евгени и Любомир постоянно се надпреварваха в организирането на успоредни светски събития, на които канеха едни и същи хора.

„Завистливо селянче, което прави всичко възможно чрез машинации да урони престижа ми“, така нарече Лорд Минчев съперника си в интервю за несъществуващия таблоид „Всеки ден“ преди години.

Ето епитафията, която Лорда написа за Денди:

НЯМАМ СЪЛЗИ ЗА ДЕНДИ. ДА ПОЧИВА В МИР.

И пред смъртта трябва да сме честни, макар и учтиви. За Денди не мога да кажа нищо парадно, освен да помълча, да изпия чаша вино и да му пожелая лек път към отвъдното. Оставен в междуметието на противоположни култури, неразбран или подведен, че е разбиран, той играеше по тънкото въже на идентификацията си. Лесно е да паднеш от това въже, когато не знаеш кое е небето и кое е земята. А фалшиви и примамващи гласове – колкото искаш. Епилог без обвинения бих нарекъл неговия живот, защото „който е безгрешен, нека първи хвърли камъка“. Нямам сълзи, нямам въздишка тук. Отишъл си е човек, който като шарена птица е изпробвал крилата си приживе. Един Салвадор Дали на чашката. Да почива в мир.

ЕВГЕНИ