Версия в ТV: Гръмнали ексченгето Любомир Иванов, след като…

Бившият полицай Любомир Иванов, известен като Любо Ченгето, е гръмнат заради нови канали за контрабандни стоки или е пропял по дело за производство на нелегални цигари. Това са едни от основните версии, по които работят криминалисти от МВР за разстрела посред бял ден в столичния кв. “Лозенец”, пише „Труд“.

53-годишният Любомир Иванов излязъл от дома си на столичната ул.

“Банат” малко преди 9,30 часа. В това време покрай него минал велосипедист. Мъжът с колелото извадил пистолет и открил огън по Любо Ченгето. След сигнала за покушението на място веднага били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. На път за болницата надупченият с куршуми издъхнал от раните си.

В столицата започна издирване на стрелеца, а входовете и изходите бяха завардени от униформени.

Криминалисти качиха в микробус улики, намерени в Южния парк

“Любчо живееше в кооперацията от 2000 година. Беше във видимо добро материално положение, имаше дори домашна помощница. Имаше две много сладки малки кученца и ги разхождаше в Южния парк. Не знаем да е имал врагове”, разказаха негови съседи.

Започва ли гангстерска война в София?

Бившият полицай Любомир Иванов бе издирван от Интерпол през 2018 г. Тогава той бе сочен за член на бандата на Бирмите, подозирана, че стои зад 4 нелегални цехове за цигари в страната. Иванов е бивш началник на Криминална полиция във 2 РПУ в София. През годините е уволняван и възстановяван няколко пъти. Известен е с връзките си с някои от най-големите кримибосове у нас (виж карето вдясно).

Според запознати в последните месеци Любо Ченгето се опитал да разработи нов канал за контрабандни стоки, които минавали през района на Илиянци и това да е коствало живота му. Не е изключено и да е станал свидетел срещу някой от бившите си престъпни босове и заради това да е поръчан, смятат криминалисти. “Заради войната на МВР с прокуратурата, престъпният контингент започна да надига глава”, коментираха анализатори пред “Труд”.


Кофата, в която бе открита евентуалната улика.

В кофа за боклук

Захвърлена раница в кофа за боклук е една от следите, които се свързват с убиеца на Любомир Иванов. Тя била открита близо до Южния парк. Днес се появи и информация, че в нея има пистолет, но това не бе потвърдено от МВР. Смята се, че стрелецът е избягал с колело през Южния парк, след което се е качил в автомобил и потънал вдън земя. Очевидци забелязали съмнителен тип с велосипед, който имал и брада, която много приличала на изкуствена.

Досие

Убитият бивши полицай Любомир Иванов приживе на няколко пъти е попадал в кримихрониките за връзки с различни босове. Преди много години той бе задържан след информация, че е предупредил за арести приближени до Маргина. По-късно съдът го оправда. След това бе окован с белезници покрай акцията срещу Бирмите – баща и син, за нелегално производство на цигари. Дори бе обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол. Полицейски източници свързват името му и с това на Къро.

За последно Любомир Иванов е бил служител на МВР до юли 2016 г., когато съдът потвърдил заповед на министъра на вътрешните работи за уволнението му.

Снимката на Любомир Иванов бе качена в сайта на Интерпол през 2018 г. По-късно той се предаде.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ