Безлов изтъкна интересен детайл, свързан с убийството на ексченгето Любомир!

„Това, което прави впечатление, е професионалността на изпълнението на убийството, има включително и контролен изстрел. Не можем да говорим за битово престъпление“, заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията в коментар за показния разстрел на бивш полицай в София през деня.
 

„Убитият днес е човек от системата на МВР, макар и бивш, човек от подземния свят. Той има доста цветиста биография – за първи път се появява 2008 г.

Покрай бившия заместник- директор на ГДБОП Иван Иванов му се появи името като човек, който се смяташе, че от него изтича информация към подземния свят. Тогава да припомня, че вътрешният министър Румен Петков подаде оставка, както и главният секретар“, добави Безлов.

Той припомни, че убитият печели дело по-късно и се връща в МВР като започва да работи във Второ районно управление на София.
„След серия разследвания недоверие към него, бил принуден да напусне МВР, бил уволнен на практика, и от 2016 г. не е в системата“, посочи още Безлов.

„Името му се появи покрай една доста интересна операция през 2018 г., при която бяха разкрити 4 фабрики за цигари –  две в Дупница, една в Тутракан и една в Горна Оряховица. Беше свързан с така наречените Бирми, и след това изчезна“, каза още той.

Според него интересен детайл е, че е обявен с червена бюлетина за издирване от Интерпол.

„Нелегалният пазар на цигари у нас е много малък. Вероятно става дума за български фабрики в Европа. Преди 2 или 3 седмици имаше една голяма испанска фабрика, която бе разкрита с участието на българските служби. Това, което е известно от 2018 г. от тези 4 фабрики е, че той работи на средно ниво, оперативно осигурява логистиката на фабриките“, обясни още Тихомир Безлов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ