Одрин не може да се отблагодари на българите, ето защо

Благодарение на потоците „алъш-вериш туристи“ от България, Одрин (Edirne) вече е на  второ място в класацията „Най-посещаваните турски градове“, съобщава 24rodopi.com.

„Броят на чуждестранните туристи в Турция в последно време се увеличава. През февруари 2022-ра са били регистрирани 1,54 милиона чуждестранни туристи, които са посетили страната, което е със 186 процента повече спрямо същия месец на 2021-ва“, пише всекидневникът „Хюриет“, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма.

Най-много туристи са посетили мегаполиса Истанбул – 956,5 хиляди.

  

На второ място по брой на посещения от чуждестранни туристи е северозападният граничен град Одрин, който е популярна дестинация за еднодневни пътувания най-вече за български граждани. Общо 181 665 чужденци са били в Одрин миналия месец. На трето място се нарежда средиземноморският курорт Анталия, посетен от близо 132 хиляди туристи от чужбина.

Най-много чуждестранни туристи през февруари са пристигнали от България и Германия (8,3 процента или по 128 000 хиляди души), следвани от туристите от Иран (120,5 хиляди).