Големи и страшни кораби стрелят по Мариупол, какво се случва ВИДЕО

Руските въоръжени сили и войски на ЛДНР продължават да освобождават Мариупол от въоръжените сили на Украйна и националистическите формирования.

Сухопътните части на Руската федерация се подпомагат от кораби на Червенознаменния Черноморски флот, които осигуряват огнева подкрепа.

Корабите на Черноморския флот осигуряват огнева подкрепа на подразделенията на ВС на РФ в Мариупол

Това се доказва от сателитно изображение на града и крайбрежната му зона, където се виждат няколко кораба. По-рано стана известно, че малкият ракетен кораб от проекта 22800 «Каракурт» е навлязъл във водите на Азовско море.

Арсеналът му включва корабната 76,2-мм оръжейна установка AK-176MA8, както и 8 универсални пускови клетки 3С14 с ракети «Калибър» или «Оникс».

Корабите на Черноморския флот осигуряват огнева подкрепа на подразделенията на ВС на РФ в Мариупол

Заедно с това в пристанището Бердянск големият десантен кораб „Орск“ разтовари бронетранспортьори БТР-52А, на борда на които бяха нанесени буквите Z.
 

Междувременно официалният представител на руското военно ведомство генерал-майор Игор Конашенков информира за боевете срещу националистите в центъра на Мариупол.

Военнослужещите от Донецката и Луганска репубики с подкрепата на руските войски затягат пръстена около противника.

Главата на Чечения Рамзан Кадиров също отбеляза планомерното освобождение на града, въпреки съпротивата на националистическите групировки.

След пълното прочистване на Мариупол оцелелите нацисти ще бъдат изправени пред съд, заяви омбудсманът на ДНР Дария Морозова.

Трибуналът ще разглежда дела срещу лицата, нарушили Женевската конвенция и извършили престъпления срещу човечеството.

По-рано главата на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев отбеляза, че животът на бойците, които са се предали, ще бъде запазен и те ще могат да напуснат града.