Зеленски избухна в смях заради въпрос на русокоса журналистка ВИДЕО

Володимир Зеленски забрави за секунди за войната и реши да се забавлява.

Вече близо месец президентът на Украйна се укрива в бункер в столицата Киев, откъдето ръководи съпротивата на страната срещу руското нашествие. През останалото време държавният глава провежда видеоконферентни разговори с различни световни лидери, които изказват подкрепата си за Украйна.

По този повод Зеленски, по време на пресконференция, му бе зададен любопитен въпрос – кой е любимият му световен лидер.

Украинският президент опита да избегне въпроса, обяснявайки, че ежедневно разговаря с между 8 и 10 лидери, но посочи с кои има най-общи теми.
Президентът на Полша Анджей Дуда, френският президент Еманюел Макрон и британският премиер Борис Джонсън оглавяват своеобразната листа на Зеленски с тези лидери, с които предпочита да разговаря, както и с ръководителите на балтийските държави.

Въпреки това русокосата журналистката, задала въпроса на английски, не остана удовлетворена от отговора му, и продължи да настоява да разбере кой е любимият му световен лидер.

„С кого предпочитам да разговарям ли?“, отговори й на английски език Зеленски. „Със съпругата ми“, отговори през смях украинският президент.

След това той се извини за поведението си, продължавайки да се смее, което провокира и останалите журналисти в залата да се засмеят.