3-годишният Александър почина след болки в корема

Кадър Дарън Боус, Туитър

Майка и баща с разбито сърце разкриха пред медиите, че тригодишният им син Александър внезапно почина, след като е имал стомашни болки.

Те искат случаят да набере известност по света, за да бъде проучена тази смъртоносна и неизследвана болест.

Тригодишният Александър Боуз от Ланкастър почина внезапно. Той е страдал от симптоми на стомашна болест, но смъртта все още е необяснима дори след аутопсия.

Семейството му набира средства, за да повиши осведомеността и изследванията за това заболяване.

Детето имало болки в корема и умора в продължение на дни. Въпреки симптомите на „приливи и отливи“, малкото дете се насладило на „прекрасна“ Коледа, играейки с по-малкия си брат Фреди, разказа Дейли мейл.

Александър е описван като „радостно малко момче“ от съкрушените родители Ема Купър и Дарън Боуз. Той е починал на 26 декември, след като е празнувал Коледа. Лекарите все още не знаят точната причина.

Дори аутопсиите не успяха да разкрият причината за внезапната му смърт.

Припомняйки смъртта на сина си доктор Купър каза, че Александър се е чувствал „малко зле“, преди да напусне дома си, за да изведе на разходка двугодишния му брат Фреди. 34-годишната жена разказа за ужаса си, когато видяла сините мигащи светлини на полицейски микробус, паркиран пред дома й, когато се върнала. Не е ясно дали е имало линейка. Александър е откаран по спешност в болница, но починал същата вечер.

Около 40 деца умират от внезапна необяснима смърт  всяка година във Великобритания. Категорията включва смъртни случаи сред младежи от една до 18 години, като причината остава неизяснена след задълбочено разследване. Има повече необясними смъртни случаи сред младежите на възраст от една до девет години, отколкото смъртните случаи в резултат на пътнотранспортни произшествия, пожари или удавяне. Лекторът по наказателно правосъдие д-р Купър каза: „Той обичаше колите, Зайчето Питър Зайо, да прекарва време със семейството си, да играе навън“.

Обсъждайки внезапното заболяване на Александър, тя разкри как той е бил „малко зле“ на 26 декември. Тя описа симптомите му като „включване и изключване“, но не е ясно кога за първи път се е разболял. Д-р Купър каза, че семейството е имало „прекрасна“ Коледа. Тя каза: „Имам прекрасни спомени как той танцува с Фреди на случаен принцип на „Маскирания певец“, който никога преди не сме гледали. „На 26 декември той беше малко зле, но нямаше температура или нещо подобно, нищо особено сериозно.

„Излязох на разходка с Фреди и се върнах с полицейски ван пред къщата ми  отидохме направо в болницата и той почина по-късно същата вечер. Не пожелавам това на нито един родител“

Д-р Купър и Дарън Боуз, които очакват третото си дете през следващите няколко седмици, се опитват да повишат осведомеността за внезапната и неочаквана смърт в детството. Двамата са организирали набиране на средства на името на Александър. Много малко научни изследвания са проведени в Внезапната и неочаквана смърт в детството в сравнение със синдрома на внезапна детска смърт (SIDS). И двете по-често се появяват, когато децата спят.