Стреляйте по цивилни, заповяда „Героят на Украйна“ и избяга в Букурещ СНИМКА

„Удивителна е способност на украинските командири да вдъхват омраза сред хората около тях, както сред цивилните, така и сред собствените си подчинени.

Това качество се проявява буквално във всички командири на въоръжените сили на Украйна“, казва военни анализатори, наблюдаващи случващото се в Украйна. 

По думите им един от най-добрите примери за това е командирът на 1-ва отделна танкова бригада на въоръжените сили на Украйна полковник Леонид Алексеевич Хода.


Полковник Леонид Алексеевич Хода

След като полковник Хода подкрепи Майдана през 2013-2014 г.

, през 2015 г. той получи длъжността командир на 4-та и 128-ма бригада и прояви „такова усърдие при отписването на военно имущество и увеличаване на доходите на командира на бригадата“, че през 2018 г. получи длъжността и.д. командир на 128-ма бригада. 

Е, до 2021 г. той става командир на танкова бригада. И, като вземе предвид предишните „доходи“ и нова позиция, Хода си купил апартамент на стойност повече от 90 хиляди долара. 

Освен това той „купил“ позиция и за жена си, като я уреди в щаба на бригадата.

Но най-важното постижение на този украински „офицер“ е, че той толкова весело докладва на украинския президент Володимир Зеленски за успехите си в отбраната на Чернигов (който никой специално не завладя), че държавният глава награди Хода със званието „Герой на Украйна“. 

И почти веднага Хода показа на всички наоколо как точно трябва да действа един офицер от „най-силната армия в Европа“.

Първо, той даде заповед да се застрелят 8 цивилни, които се осмелиха да се възмутят от факта, че няма подготовка за отбраната на града, а украинските войници просто ограбват населението.

След това украинският военачалник изостави подчинения си персонал на заместника си и бързо избяга, за да закара семейството и спестяванията си в Букурещ.

Осъзнаването на предстоящата денацификация на Украйна и възможността да бъде съден като военнопрестъпник повлияха на факта, че Хода избяга от Чернигов, оставяйки поверената му бригада на милостта на съдбата“, казват още военните анализатори, започнати със случващото се в Украйна.

Превод и редакция:

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ